top of page

דאל עדשים חורפי

עודכן: 12 בספט׳ 2022

מה זה דאל שאלתם ובצדק, דאל הוא בעצם תבשיל,נזיד עדשים כתומות שהיא המנה הפופולרית ביותר בהודו,אחרי הצ׳אפטי כמובן

אנחנו למדנו להכין את הדאל בהודו ומאז אין שבוע שאנחנו לא מכינים את התבשיל הטעים והבריא הזה ( כל פעם בגרסה אחרת עם שדרוג ותוספות משלנו ) הטעם מחזיר אותנו להודו כל פעם מחדש.

מצרכים:

3 כוסות עדשים כתומות(מומלץ להשרות כמה שעות לפני)

קישוא אחד (לא חייב)

בצל בינוני

3 שיני שום

ג’ינג’ר טרי מגורד ( כפית גדושה )

פלפל חריף ירוק ( אם אוהבים )

צרור כוסברה נאה


תבלינים:

מלח

פלפל

קארי טחון

זרעי חרדל

2-3 פולי הל שלם פפריקה


אופן הכנה:

קוצצים בצל דק ומטגנים בסיר עד להשחמה.

חותכים את הקישוא לרבעים לאורך ואז קוצצים לפרוסות דקות, מוסיפים לבצל לעוד כמה דקות ומערבבים מידי פעם.


קוצצים את השום והפלפל הירוק( לא כולו רק כמה פרוסות ) לפרוסות ומוסיפים.

שוטפים את העדשים טוב טוב במסננת ומוסיפים לסיר.

מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: מלח פלפל לפי הטעם, מעט פפריקה, קארי בנדיבות וזרעי חרדל.

מוסיפים מעט שמן מגבירים את האש ומערבבים.

שופכים מים רותחים עד מעל להכל (כ2 ס״מ מעל העדשים) מערבבים.

מקלפים את הג׳ינג׳ר, מגרדים בפומפיה ומוסיפים.

מכסים עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כ15-20 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

מכבים את האש (הסימן יהיה שהעדשים רכות). קוצצים את הכוסברה דק ומוסיפים.

מגישים חם ליד

אורז לבן ויוגורט ( לא חייב )

בתאבון.



363 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page