top of page

עוגת תותים טעימה ופוטוגנית

עודכן: 12 בספט׳ 2022

עוגת תותים יפיפייה, טעימה ויחסית פשוטה להכנה

הבסיס הוא בצק פריך, קרם עשיר של קצפת ופטיסייר ותותים פרוסים ויפים


הכל התחיל בקינוח טעים של פאי תותים בקפה מעיונה,ואז תמונות של קינוחי תותים שקפצו כמו פטריות אחרי הגשם ושהציפו את הרשת, עוגות תותים בכל הצורות האפשריות.



והתותים הטריים בשוק

שעשו לי חשק מטורף לתותים וקצפת, אבל רציתי משלי, עם קרם עשיר ובצק פריך הכי משובח שאפשר

אז עשיתי שילוב של שתי שכבות משתי עוגות שונות, בצק פריך של אבישג שאר ישוב ומילוי קרם

מעוגה אחרת של חן קורן שידעתי שישתלב נפלא עם התותים.

והתוצאה- פאי תותים פשוט וקל להכנה!


מרכיבים:

לבצק פריך

150 גרם קמח

100 גרם חמאה רכה

1 חלמון L

2-3 כפות חלב

40 גרם סוכר

למילוי הקרם:

1 קרם פטיסייר מוכן של גד

1 גבינת מסקרפונה של גד

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 כף אבקת סוכר


לשכבת התותים חצי חבילת תותים טריים

אפשר גם לקצוץ חופן של פיסטוקים ופרחי סלסלי הכסף לקישוט


אופן הכנה:

נתחיל בבסיס העוגה

במעבד מזון שמים יחד 150 גרם קמח, 100 קוביות חמאה קרה ו-40 גרם של אבקת הסוכר

אחרי עירבול קל שרואים שכל המרכיבים התאחדו , מוסיפים את החלב ואת חלמון הביצה.

ומערבלים שוב עד שרואים שנהיה גוש אחד עוצרים, ואוספים את הפירורים

פורסים ניילון נצמד ומשתחים למעין דסקית, חשוב לא ללוש את הבצק ולגעת בו כמה שפחות על מנת לשמור על הפריכות שלו באפייה. אחרי שעטפנו בניילון נצמד שמים לחצי שעה במקרר


לבנתיים שוטפים את המעבד מזון ומכינים קפה(:

אחרי הקירור נרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה לגודל שיתאים לתבנית הפאי שלנו

משמנים עם חמאה קרה את התבנית ומניחים בתוכה בזהירות את הבצק, מהדקים בעדינות ומיישרים את הדפנות, מחוררים את התחתית עם מזלג. מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא לשעה (אפשר גם לחצי שעה אם אין לכם זמן) אחרי ההקפאה נחמם תנור ל-170 מעלות ונאפה במשך 12-15 דקות.


בזמן הזה שהבסיס לנו בתנור , נתחיל לעבוד על השכבה השניה

במיקס נקציף קרם פטיסייר של גד במשך דקה, נוסיף לו את המסקרפונה ונקציף 2 - 3 דקות לאיחוד ופתיחת הקרם. בקערה נפרדת נקציף את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר , ברגע שנהיה לנו קצפת יפה, נקפל אותה פנימה אל תוך הקערה עם המסקרפונה והקרם פטיסייר, בכמה שפחות קיפולים

ניצוק הכל לתוך מזלף ( אופציה שניה להשאיר בקערה עם ניילן נצמד ) ונכניס למקרר.


בזמן שהבסיס שלנו מתקרר בחוץ, נתחיל לחתוך תותים שטופים לפרוסות יפות ואחידות

רק שאתם מרגישים שהבסיס כבר לא חם והוא בטמפרטורת החדר, נתחיל לזלף בצורת עיגול את הקרם אפשר גם עיגולים עיגולים, או פשוט ליצוק פנימה את הקרם וליישר עם לקקן , מה שבא לכם.

זהו מסדרים מעל את התותים, מפזרים פיסטוק קצוץ או פרחים ומגישים קר.

אפשר לשמור את העוגה עם ניילון במקרר לשלושה ימים.

בתיאבון שיהיה!!!



127 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page