top of page

תבשיל קארי תאילנדי

עודכן: 12 בספט׳ 2022


תבשיל קארי מסמן תאילנדי , שלוקח אותי בחזרה למזרח . ירקות מוקפצים ברוטב קוקס

הסוד למתכון הוא הג'ינג'ר והכוסברה.


מצרכים:

3 תפוחי אדמה

1 גמבה אדומה

1 קישוא\זוקיני

1 בטטה בינונית

2 גזרים ביוניים

( אפשר להוסיף גם פטריות\ברוקולי למי שאוהב)

4-5 שיניי שום

כף ג'ינג'ר טרי מגורד

מחית קארי אדום

2 חבילות של קרם קוקוס

1 כפית קארי

1 כפית פפריקה

פלפל שחור ומלח לפי הרגש

חופן קשיו

אופן הכנה:

חותכים תפוחי אדמה לקוביות גסות ומבשלים בסיר עם מים חמים עד שמעט מתרכך

בינתיים במחבת רחבה ועמוקה למוקפץ מקפיצים בטטה וגזר חתוכים לרצועות, מוסיפים את הגמבה ורק לאחר כמה דקות את רצועות הקישוא. מוסיפים פרוסות שיני שום , מוסיפים 2 כפות מים, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת, נותנים לירקות מעט להתרכך. בפומפייה קטנה מגרדים ג'ינג'ר טרי קלוף

מוסיפים את תפוחי האדמה, את התבלינים. מזלפים בעדינות מהמחית קארי כמות של כף בערך,

או קצת יותר לפי הטעם. מערבבים עד המחית נמסה בירקות ומוסיפים את הקרם קוקוס, משארים להתבשל על אש קטנה ומכסים ולבינתיים קולים במחבת או בטוסטר אובן את הקשיו עד שהוא מזהיב

קוצצים צרור כוסברה שטופה, מכבים את הגז אחרי 10 דקות שהטעמים נספגו בקרם הקוקוס וצבעו השתנה, מוסיפים את הקשיו והכוסברה ומגישים לצד אורז לבן.


תיאבון!!!

הכנת את התבשיל? תייגי בסטורי ופרגני(:





1,139 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Комментарии


bottom of page